Identificats membres de la CUP per una acció al Port de Barcelona

Els anticapitalistes han desplegat una pancarta contra els creuers que la policia ha despenjat

La CUP desplega una pancarta contra els creuers al Port de Barcelona (ACN)

La CUP ha desplegat aquest divendres al matí una pancarta al Port de Barcelona per explicitar el seu rebuig als creuers. “El monocultiu turístic és insostenible”, ha denunciat l’alcaldable del partit a Barcelona, Basha Changue. La Policia Portuària ha identificat dos membres del partit per l’acció, entre ells la diputada al Congrés dels Diputats Mireia Vehí, i ha despenjat la pancarta al cap de cinc minuts.

En una roda de premsa, Changue ha proposat crear una “ecotaxa municipal” que gravi les emissions de gas d’efecte hivernacle dels creuers. “És una de les indústries més contaminants, que no deixa d’emetre ni tan sols aturada al nostre port”, ha criticat Changue, que ha apostat per la “desaparició” dels creuers de la capital catalana.

La CUP ha desplegat la pancarta cap a les 9.45 h del matí al Pont de la Porta d’Europa i s’hi podia llegir “Prou Creuers”. L’acció ha coincidit amb l’arribada al Port de Barcelona d’un dels creuers més grans d’Europa, l’MSC World Europa, amb més de 6.000 passatgers, segons ha explicat la diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant.

En relació amb l’actuació de la Policia Portuària, Changue ha assegurat que es tracta del “braç executor de la repressió del règim”. “No esperàvem que fos diferent”, ha ironitzat.

Propostes per aturar els creuers a Barcelona

L’alcaldable de la CUP a Barcelona ha promès tres propostes per aturar els creuers a la ciutat. En primer lloc, aturar els projectes d’ampliació del Port de Barcelona; en segon lloc, els anticapitalistes han apostat per potenciar altres sectors que no siguin el turisme i, finalment, han remarcat que proposen una “ecotaxa” que gravi les emissions dels creuers i que la recaptació es destini a “combatre els danys socials” que provoca el “monocultiu turístic”. “Els experts diuen que aquesta defensa aferrissada per la indústria creuerística és absolutament insostenible i cal abandonar-la amb urgència”, ha assegurat Changue.

Al seu torn, la candidata que ocupa el tercer lloc de la llista de la CUP a Barcelona, Adriana Llena, ha titllat els creuers de “gegants de plàstic” i ha remarcat que en un moment d’emergència climàtica “no té cap sentit” que s’aposti per potenciar els creuers. “Necessitem una aposta clara pel decreixement turístic”, ha dit Llena, que ha afegit: “És un sector absolutament superflu, contaminant i massificador”.

D’altra banda, Reguant ha dit que l’arribada de grans creuers a Barcelona és possible gràcies a l’acord del 2018 entre l’ajuntament i la infraestructura portuària. Segons els anticapitalistes, l’acord de remodelació de la Nova Bocana fixava un nombre màxim de set terminals, però no limitava la xifra màxima de creueristes. Reguant ha assegurat que el pacte ha permès que arribin a la capital catalana un 37% més de turistes.

(Visited 12 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari