La CHE preveu l’estat d’emergència en el 50% de la conca a fi de mes per sequera

L'organisme també assenyala que la situació empitjorarà de cara a l'estiu per la manca de pluges

    Façana de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, a Saragossa (ACN)

    La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) creu que a finals de maig, el 50% de la conca estarà en estat d’emergència per la sequera. Així ho ha dit la presidenta de l’ens, María Dolores Pascual, en una roda de premsa abans de la primera comissió del Pla especial de sequera. Les conques del Gállego-Cinca i la del Huerva se sumaran a les que ja estan en emergència, i per això es passarà del 30% actual al 50%.

    Pascual ha recordat que un 65% de la conca es troba en “sequera prolongada”, i ha explicat que la CHE preveu també que la situació empitjori de cara a l’estiu, ja que no s’esperen pluges importants. Entre les mesures a adoptar, a Catalunya s’intensificarà la coordinació amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per la vigilància i control de cabals.

    La comissió permanent celebrada aquest dijous a Saragossa ha servit per repassar les mesures adoptades per la sequera, sobretot les relacionades amb el regadiu, ja que és el sector que més consumeix. De moment, la CHE ja ha fet declaracions de situació excepcional per sequera extraordinària a la conca del Segre, que era la més preocupant, però també al Baix Ebre i altres tres de l’Aragó i La Rioja. Aquesta declaració permet que els usuaris puguin optar a ajudes i estalviar en el cànon i les tarifes de l’aigua.

    (Visited 13 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari