Afrucat alerta que productors del canal d’Urgell donen la collita de fruita per perduda

La patronal del sector destaca la necessitat d'entre tres i quatre regs, però només en tenen un assegurat

Nectarines amb la pell arrugada per manca d'aigua

L’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) ha alertat aquest dijous que els responsables d’algunes finques productores de fruita depenents de l’aigua del canal d’Urgell ja donen per perduda la totalitat de la seva collita.

En declaracions a l’ACN, el director general d’aquesta patronal, Manel Simon, ha posat com a exemple un camp de nectarines a Castelldans (les Garrigues), que ha descrit com un exponent de “l’inici d’una mort anunciada”.

Simon també ha indicat que, a banda de la producció que es perdi enguany, la prioritat d’Afrucat és aconseguir la supervivència dels arbres, per a la qual cosa ha assegurat que necessiten entre tres i quatre regs, i que ara només en poden assegurar un.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari