Desarticulada una organització criminal de tràfic de drogues que operava a l’àrea de Barcelona

La policia deté sis persones i comissa droga, armes de foc i munició blindada

Material intervingut en l'operatiu policial a l'àrea de Barcelona
Material intervingut en l'operatiu policial a l'àrea de Barcelona (ACN)

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal especialitzada en el tràfic de drogues que operava en diversos municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. La investigació ha permès detenir sis persones a qui s’atribueixen els delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes. En els escorcolls es van trobar 811 grams de cocaïna en roca, plaques per produir la droga, i es van intervenir un revòlver, munició blindada, documentació falsa i diners en efectiu.

La investigació es va iniciar gràcies a informacions anònimes que alertaven de la venda de substàncies estupefaents, i es van investigar i verificar els fets per identificar els sospitosos. Es va seguir a tres d’ells des de Santa Coloma de Gramenet fins a Terrassa, on van fer el traspàs d’una làmina de cocaïna en format de roca de 315 grams a un comprador, fet que va permetre enxampar-los en el moment de la transacció i detenir-los. A més, es va intervenir un revòlver Smith & Wesson del calibre 9 mil·límetres municionat, deu cartutxos amb munició blindada, una catana i una daga.

La investigació l’ha dut a terme la Brigada Local de Policia Judicial de Sabadell, que va constatar que l’organització operava a Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa. El jutge va decretar l’ingrés a la presó provisional de dos dels detinguts, mentre que els altres quatre van quedar en llibertat amb càrrecs, se’ls va retirar el passaport i han de presentar-se a seu judicial cada setmana fins a la celebració del judici oral.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari