Exigeixen als partits que liderin la defensa de l’aigua de l’Ebre

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) lamenta que "cap programa electoral faci al·lusió a la sequera"

Els portaveus de la PDE en roda de premsa

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) demana als partits polítics ebrencs que mirin “més enllà dels seus termes municipals i “liderin la defensa del territori a partir de l’aigua”. Lamenten que “cap programa electoral faci al·lusió a la sequera” i avisen que tornaran les mobilitzacions socials en una tardor “calenta”.

La PDE tem que un cop “normalitzada la sequera” es plantegin obres estructurals per a futurs episodis secs, una interconnexió de xarxes “encoberta” amb “regadius sospitosos i dessaladores”, com la de Cunit, per unir la xarxa del CAT i la del Ter Llobregat.

“Cal un gir de les polítiques d’expansió perquè afecten les Terres de l’Ebre, on es generen els recursos d’altres llocs”, ha recordat el portaveu Josep Antoni Panisello.

Els antitransvasistes consideren “immoral” que es posi en risc el sector primari del Delta mentre el Consorci d’Aigües de Tarragona “no retalla ni un metre cúbic” a les indústries” i al sector turístic. “L’aigua surt d’aquí i fa falta aquí”, ha reivindicat Panisello.

(Visited 13 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari