El govern català aprova un pla de gestió de l’aigua dotat amb 2.437 ME

La iniciativa, vigent fins al 2017 i destinada a les conques internes, es presenta com a necessària per no dependre de la pluja

Reunió del Consell Executiu del 16 de maig del 2023

El govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dimarts l’aprovació d’un pla de gestió de l’aigua de les conques internes, per al període 2022-2027, que ha dotat amb 2.437 milions d’euros, 1.401 milions dels quals els aportarà l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Segons ha explicat la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del govern, la mesura pretén desplegar “una nova cultura de l’aigua”, que eviti que Catalunya depengui només de la pluja, i aconseguir que el territori esdevingui “resilient”, avançant en autosuficiència hídrica mitjançant la planificació.

El pla, que triplica la inversió del període 2016-2021, segons les xifres oficials, és necessari, segons ha exposat Plaja, per preparar Catalunya no només per l’actual context de sequera, sinó també “per afrontar futures sequeres” i inundacions.

En concret, la Generalitat destinarà 866,6 milions a millorar el medi hídric; 1.417 milions a millorar la disponibilitat, regeneració i modernització de regadius; 150 milions a reduir els riscos d’inundiació; i 3,6 milions a estimular la recerca i el desenvolupament en el cicle inegral de l’aigua.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari