Retinguts durant unes hores la secretària nacional de la CUP i un diputat d’EH Bildu

Isa Chacón i Jon Iñarritu feien d'observadors internacionals a les eleccions presidencials del país

Imatge del centre d'Istambul dos dies abans de les eleccions de Turquía (ACN)
Imatge del centre d'Istambul dos dies abans de les eleccions de Turquía (ACN)

La secretària nacional de la CUP, Isa Chacón, es troba en direcció a Istanbul després de ser retinguda per la policia turca des d’aquest diumenge fins a la matinada d’aquest dilluns en una comissaria de la ciutat de Siirt, al sud-est del país. Segons informa la CUP, li han fet comprar bitllets d’avió i Chacón està custodiada per policies turcs i espanyols fins a agafar la connexió de vols. El diputat al Congrés d’EH Bildu, Jon Iñarritu, també ha estat retingut.

Chacón i Iñarritu feien d’observadors internacionals a les eleccions presidencials a Turquia, i formaven part d’una delegació organitzada pel Partit Democràtic del Poble d’Europa. Fonts de la CUP han detallat a l’agència Europa Press que els dos han estat sota custòdia policial des de les 18 hores d’aquest diumenge fins a la matinada d’aquest dilluns, i desconeixen les raons de la retenció.

La consellera d’Acció Exterior de la Generalitat, Meritxell Serret, va expressar a Twitter la seva preocupació per la situació, i va explicar que mantenia “contacte permanent” amb les autoritats turques. “Esperem que els deixin en llibertat com més aviat millor”, va concloure.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari