Detenen un grup organitzat que cometia estafes amb dades bancàries robades

Els estafadors feien servir les dades de les targetes bancàries per comprar productes d’alt valor i revendre’ls posteriorment

Material intervingut al grup organitzat (ACN)
Material intervingut al grup organitzat (ACN)

La Policia Nacional ha detingut cinc persones que formaven part d’un grup organitzat que sostreia les dades de les targetes bancàries de les víctimes per, així, accedir als diners dels seus comptes i cometre estafes. A partir d’aquestes operacions, feien compres a estancs, botigues de mòbils, botigues de roba, sales de joc o grans magatzems de Girona per tal d’adquirir productes cars de fàcil revenda i blanquejar els diners.

La gran majoria de denunciants havien estat víctimes d’una modalitat d’estafa coneguda com a carding, que consisteix a robar les dades de les targetes bancàries i accedir als comptes a través de tècniques d’enginyeria social i altres basades en programes informàtics. Els estafadors feien un enviament massiu de milers d’SMS a ciutadans i se’ls explicava que, per motius de seguretat, manteniment o millora en el servei havien d’actualitzar les dades dels comptes bancaris. Un cop introduïdes les claus d’accés, aquestes es podien fer servir posteriorment pels delinqüents.

Després de mesos d’investigació les detencions es van accelerar arran de la localització del líder del grup i agents de la Policia Nacional també van interceptar la seva parella, que portava una motxilla i diverses bosses amb material important a l’interior. Entre els efectes es van trobar un total de 9.500 euros en efectiu, sis telèfons mòbils, un ordinador i diversos documents. Alhora, es van arrestar dos membres més que s’encarregaven d’efectuar compres fraudulentes i donar suport logístic.

L’operatiu va finalitzar amb la detenció de cinc persones que van passar a disposició judicial, i amb la intervenció d’uns 14.000 euros en efectiu, vint telèfons mòbils, un ordinador, diversos dispositius electrònics, peces de roba de marca i un perfum. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

(Visited 10 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari