La pagesia del Camp de Tarragona tem la mort d’avellaners per sequera i demana regenerar aigua de la depuradora de Reus

Unes 200 persones es concentren a Riudecanyes per exigir inversions i ajudes per al sector

Manifestació per la mort d'avellaners per la sequera (Ariadna Escoda, ACN)
Manifestació per la mort d'avellaners per la sequera (Ariadna Escoda, ACN).

Uns 200 pagesos del Camp de Tarragona s’han concentrat aquest dissabte a Riudecanyes per advertir que la sequera podria provocar la mort d’avellaners i la reducció de la producció d’oliveres repartides en unes 4.000 hectàrees. L’acció coincideix amb la primera campanya en què no es transvasa aigua del pantà de Siurana al de Riudecanyes.

Unió de Pagesos de Catalunya ha insistit a reactivar el projecte de regeneració d’aigua de la depuradora de Reus i ha exigit a les administracions inversions en mesures efectives i ajudes per al sector per afrontar les pèrdues. El sindicat també demana “generositat” als ajuntaments que s’abasten de l’embassament de Riudecanyes perquè optin per alternatives que ajudin a “salvar pagesos i producció”.

Sota els lemes ‘Prou paraules, més inversions, el regadiu és vida, ajuts a la pagesia’ i ‘La pagesia diu prou’, Unió de Pagesos i la Comunitat de Regants de Riudecanyes han encapçalat una concentració a tocar del pantà, on s’han reunit vora 200 persones. Aquesta és la primera campanya que els pagesos no tenen reg provinent de l’embassament de Riudecanyes, una situació que fa perillar cultius. Segons els agricultors, es veuran afectades 4.000 hectàrees de conreu, 3.000 de les quals són d’avellaner.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari