El Síndic acusa Desokupa de trencar la pau social a la Bonanova

La Sindicatura de Barcelona proposa passar la factura del desplegament policial a l'empresa d'ultradreta

  Manifestació davant els centres socials okupats La Ruïna i El Kubo

  Foto: @csolaruina

  La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha carregat contra l’empresa Desokupa, vinculada a l’extrema dreta, per la seva actitud davant dels edificis ocupats El Kubo i La Ruïna, situats prop de la plaça de la Bonanova. En un comunicat, l’organisme es mostra preocupat per “la situació de tensió que s’està vivint al barri de la Bonanova”, i critica la voluntat de l’empresa “d’actuar al marge de la llei per desallotjar els edificis El Kubo i La Ruïna”.

  El Síndic de Barcelona alerta que “el resultat de desafiar als poders públics, amb l’amenaça de procediments de desnonament que s’aparten de l’establert legalment” genera “crispació i un trencament no desitjat de la pau social del barri”. A més, destaca que s’està ocasionant “una important despesa pública” pel que fa als dispositius policials, que han d’evitar enfrontaments i impedir que Desokupa “intervingui en un procés que en aquests moments es troba en seu judicial”.

  Per això, l’organisme considera que “les conseqüències de la provocació irresponsable d’aquesta despesa pública haurien de ser imputables a les persones i actors que han atiat aquest conflicte d’ordre públic”, i recorda que “qualsevol procés de recuperació de la possessió d’immobles té un recorregut legal, que ha de ser executat per les institucions pertinents, i no per particulars”. “La intervenció en el procés de qualsevol altre agent no està emparada legalment”, reitera la Sindicatura.

  (Visited 30 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari