Un jutjat investiga el gag de TV3 sobre la Verge del Rocío

Admesa a tràmit la denúncia d'Advocats Cristians contra els presentadors del programa 'Està passant'

Gag amb la Verge del Rocío al programa 'Està passant' de TV3

El Jutjat d’Instrucció número 5 de Sant Feliu de Llobregat ha admès a tràmit la denúncia que va interposar la Fundació Espanyola d’Advocats Cristians contra l’emissió d’un gag sobre la Verge del Rocío al programa de TV3 Està passant.

La denúncia, segons ha avançat el diari Ara i ha confirmat l’ACN, acusa el director i presentador del programa, Toni Soler, el copresentador, Jair Domínguez, i l’actriu Judit Martín, que va disfressar-se de la Verge del Rocío en aquella emissió, d’un delicte d’escarni contra els sentiments religiosos.

En concret, Advocats Cristians atribueix a tots tres el coneixement de la reacció que causaria el gag i sosté que “no buscaven la transmissió de cap missatge ni van efectuar cap crítica, protesta o acte reivindicatiu”, sinó que van fer un “acte de befa o burla” que consideren “clar i contumaç”, i que s’hauria de castigar, com preveu l’article 525.1 del Codi Penal, amb multes de 8 a 12 mesos.

Aquesta denúncia conclou que no només es va fer una “representació escarnidora” dels “sentiments religiosos”, sinó que també va ser “cristianòfoba i andalusòfoba“.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 5 de Sant Feliu de Llobregat no ha fixat una data per a la declaració dels denunciats.

(Visited 13 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari