Rosell ratifica la querella per l’operació Catalunya i demana al jutge que “vagi fins al fons”

La defensa de l'expresident del Barça espera que se citi Villarejo i obre la porta a ampliar la querella

  L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell a l'entrada als jutjats de Madrid (ACN, Andrea Zamorano)

  L’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha declarat aquest dimecres al jutjat d’instrucció número 13 de Madrid per ratificar la querella que ha presentat com a afectat per l’operació Catalunya. A la sortida, l’advocat de Rosell, Pau Molins, ha explicat en declaracions als mitjans que el seu client ha demanat al titular del jutjat, Hermenegildo Barrera, que “vagi fins al fons, caigui qui caigui”.

  Molins ha relatat que el jutge ha demanat aclariments a Rosell sobre la denúncia i ha preguntat per altres persones que hi apareixen citades o tenen vinculació amb el cas de l’expresident del Barça, com l’expresidenta del PP català Alícia Sánchez-Camacho o la magistrada Carmen Lamela. L’advocat ha celebrat que un jutjat hagi acceptat investigar els fets i ha defensat que, “pel bé de la justícia” de l’Estat espanyol, “convé netejar les clavegueres de l’Estat”.

  Molins ha recordat que Rosell va estar gairebé dos anys en presó preventiva sent víctima d’aquesta trama i sent “absolutament inconscient” del què passava. “Ell va sospitar que no era una qüestió jurídica, que anava més enllà, però ha hagut d’esperar gairebé sis anys per esbrinar quina era la veritable motivació que s’amagava darrere d’imputacions que no eren correctes”, ha dit Molins.

  És el primer cop que la justícia espanyola accepta una denúncia per la suposada guerra bruta contra persones vinculades a l’independentisme. Ara, Molins espera que el jutge citi l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo i ha apuntat que, en funció del que expliqui, es podria ampliar la querella.

  Per ara, la denúncia de Rosell va dirigida contra Villarejo, l’exinspector i soci de Villarejo Antonio Jiménez Raso, l’inspector de la UDEF Alberto Estévez i un exagent de l’FBI destinat a l’ambaixada nord-americana a Madrid, Marc Varri, i és pels delictes d’organització criminal, falsedat en document oficial, denúncia falsa, detenció il·legal i malversació de fons públics, ja que bona part de les feines s’haurien pagat amb càrrec als fons reservats del Ministeri de l’Interior.

  Altres querelles similars

  Molins ha explicat que hi ha almenys sis querelles més als jutjats ordinaris de Madrid d’afectats per la trama parapolicial i ha pronosticat que se’n presentaran més un cop s’ha acceptat la de Rosell. L’advocat ha opinat que seria “lògic” que si se n’accepten d’altres s’acabin unificant en una “gran causa sobre l’operació Catalunya”.

  (Visited 9 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari