Més de 20 escoles de Barcelona superen el límit de contaminació legal

Un estudi d'Ecologistes en Acció situa la capital catalana com la segona ciutat d'Espanya amb pitjors dades

L'escola Joan Miró de Barcelona

Foto: Google Maps

Un informe d’Ecologistes en Acció alerta sobre la mala qualitat de l’aire que hi ha als entorns escolars i detecta 22 centres educatius de Barcelona en els quals se supera el límit de contaminació establert per la llei, fixat en 40 micrograms de diòxid de nitrogen (NO2) de mitjana anual. L’estudi analitza 35 escoles de la capital catalana, i conclou que dues de cada tres superen els límits legals.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana un llindar inferior al que estableix la legislació vigent, 10 micrograms de NO2 de mitjana anual, però només un dels centres analitzats està per sota d’aquesta xifra, l’escola Pit Roig. Pel que fa a la resta d’entorns escolars que s’han examinat, només hi ha tres centres que estan per sota dels 20 micrograms.

Les escoles amb pitjors registres són Joan Miró, a la Nova Esquerra de l’Eixample; Tabor, a la Sagrada Família i l’Escola Patronat Domènech, a la Vila de Gràcia, ja que són les úniques que superen els 60 micrograms. D’altra banda, 21 centres es troben entre els 40 i 60 micrograms, i 12 entre els 20 i els 30.

La investigació, que ha analitzat un total de 160 centres educatius, s’ha dut a terme també a Madrid, Gijón, Vigo, Múrcia i Granada. La ciutat amb pitjors registres és la capital espanyola, on tres de cada quatre escoles superen el límit legal de NO2, seguida de Barcelona. A Granada i Gijón només alguns centres superen els 40 micrograms de mitjana anual, mentre que a Vigo i Múrcia no n’hi ha cap que superi el límit legal establert.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari