El Consell de Ministres prohibirà feines al carrer si hi ha risc de mort per cop de calor

La mesura s'activarà quan l'AEMET emeti alertes vermelles o taronges

La vicepresidenta Yolanda Díaz

El Consell de Ministres del Govern d’Espanya modificarà el reglament de prevenció de riscos laborals per prohibir algunes feines a l’aire lliure quan l‘Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) hagi activat alertes vermelles o taronges per altes temperatures, per evitar que els treballadors s’exposin situacions de risc de mort per cop de calor.

Segons ha explicat la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, l’executiu central canviarà la llei per adaptar els llocs de treball a les condicions meteorològiques, mitjançant “mesures específiques de compliment obligatori” per a les empreses.

Díaz ha argumentat que el canvi climàtic “és real” i afecta la vida de la gent, per la qual cosa considera que “cal “traduir-lo a les normes laborals”, i ha recordat que “hem vist moltes ocasions on han mort treballadors per cop de calor”.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari