Unió de Pagesos reclama l’aigua de la depuradora de Reus pels cultius

Els pagesos llencen ous, ordinadors i fems davant la subdelegació del govern espanyol durant la tractorada

Sergi Claramunt, responsable de Joves de la Permanent Nacional del sindicat (ACN)
Sergi Claramunt, responsable de Joves de la Permanent Nacional del sindicat (ACN)

Més d’una seixantena de tractors han participat aquest dimarts en la tractorada organitzada per Unió de Pagesos al Camp de Tarragona per reclamar solucions urgents per afrontar la sequera. Els pagesos reclamen fer servir l’aigua de la depurada de Reus per regar els cultius. Els avellaners i les oliveres són els més afectats per la manca d’aigua als pantans de Riudecanyes i Siurana i als rius, com el Francolí.

El responsable de Joves de la Permanent Nacional del sindicat agrari, Sergi Claramunt, ha dit que “podríem reutilitzar l’aigua de la depurada de Reus per salvar les 4.000 hectàrees d’avellaners que si no reguem es moriran”. Alhora, ha afirmat que els olivers també estan patint.

Claramunt ha dit que “hi ha finques a Riudoms o per damunt que tenen la fulla cargolada. I les vinyes han brotat, però el brot hauria de tenir mig metre i té quinze o vint centimetres, i no surtirà raim. La sequera s’ho està carregant tot”.

Davant de la Subdelegació del Govern a Tarragona, els convocants de la mobilizació han llençat ous, peces d’ordinadors i han fet un foc, on hi han abocats fems.

(Visited 7 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari