Endesa guanya un 76% més que fa un any tot i pagar l’impost a les elèctriques

Els ingressos de la companyia cauen un 1,2% interanual per la "normalització" del mercat de l'energia

El conseller delegat d'Endesa, Jose Bogas (ACN)
El conseller delegat d'Endesa, Jose Bogas (ACN)

Endesa va guanyar 592 milions d’euros durant el primer trimestre del 2023, un 76% més que en el mateix període de fa un any. La companyia energètica va disparar els beneficis tot i haver pagat 208 milions d’euros per l’impost a les elèctriques, segons ha informat en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Alhora, els ingressos de la companyia han caigut un 1,2% interanual, fins als 7.504 milions d’euros, per la “normalització” del mercat energètic i la baixada dels preus del gas -els resultats de fa un any van patir l’impacte de l’esclat de la guerra a Ucraïna-.

L’indicador financer Ebitda va pujar un 60%, fins als 1.462 milions d’euros, i el deute financer net va créixer un 6,6%, fins als 11.591 milions d’euros.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari