Unió de Pagesos convoca dues tractorades per exigir mesures contra la sequera i la gestió de l’aigua

El sindicat acusa les centrals hidroelèctriques d'haver buidat els pantans i demana responsabilitats a la CHE

    Unió de Pagesos (UP) ha convocat dues tractorades el 9 i el 16 de maig per exigir una resposta urgent al govern central davant l’episodi de sequera que afecta greument la pagesia del país. El sindicat critica la “incertesa” sobre l’abast de la manca d’aigua, i reclama a l’executiu espanyol que “clarifiqui” l’escenari que hi ha i que “prengui mesures” perquè la pagesia pugui tirar endavant.

    Demà, dimarts dia 9, hi ha mobilitzacions a Lleida, Tarragona, Girona i Vic, mentre que el pròxim 16 de maig s’ha convocat una tractorada des de Catalunya a la seu de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) a Saragossa.

    UP considera “imprescindible” que la CHE  informi amb transparència de la gestió dels recursos hídrics de la conca de l’Ebre i dels diversos sistemes que l’integren, i demana al govern central que “assumeixi responsabilitats” per la “mala gestió de l’aigua” de la CHE. Sobre aquesta gestió, UP critica que s’hagi permès a les centrals hidroelèctriques buidar els pantans per generar electricitat.

    (Visited 27 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari