Infants i adolescents denuncien gairebé 25 situacions de violència cada setmana

La majoria de casos són d'assetjament escolar, però també hi ha maltractaments per part d'un adult o violència masclista

Violència vicària

Infants i adolescents denuncien gairebé 25 situacions de violència cada setmana a Catalunya, segons dades de la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència (USAV). Així ho ha avançat RAC1 i ho han confirmat a l’ACN fonts del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i expliquen que la unitat ha registrat 2.132 incidències des de la seva creació l’abril del 2021. D’aquestes, 1.289 denúncies han tingut lloc en el segon any d’activitat de l’USAV, fet que suposa un creixement del 53% respecte del primer any, quan se’n van atendre 843.

Els tipus de violències que més pugen són els que tenen a veure amb l’assetjament escolar, que representen el 43,5% del total, però en nombres absoluts també s’han incrementat els casos de maltractament infantil (29,8%) i les violències masclistes (17,6%).  A més, s’han registrat quatre agressions racistes més que en l’anterior exercici, mentre que les que estan vinculades amb la salut mental han disminuït, passant de 70 a 57. Així mateix, se n’han comptabilitzat 49 per motius diversos.

El Departament d’Educació va posar en marxa l’USAV l’abril del 2021 per atendre les situacions de violència, les demandes d’informació i orientar en matèria de violència i maltractaments a la infància i adolescència, així com oferir assessorament i acompanyament als centres per activar els protocols i la presa de decisions en les primeres accions de resposta.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari