Barcelona prohibeix usar patinets i bicicletes a totes les voreres

La nova ordenança suprimeix l'excepció de les més amples, però deixa circular els menores de 12 anys

Patinet circulant a Barcelona

Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona aprovarà una nova ordenança de circulació que expulsarà les bicicletes i els patinets elèctrics de les voreres més amples de la ciutat, per on encara podien circular, avança La Vanguardia.

Segons la mateixa informació, l’aprovació de la normativa és imminent i només els nens menors de 12 anys i els seus acompanyants podran circular amb bicicletes i patinets per les voreres, independentment de les dimensions i de l’horari.

Fins ara, aquests vehicles podien circular per les voreres de més de 5 metres i, entre les 22 hores i les 7 h, per voreres de 4,75 metres -la mesura estàndard de l’Eixample- si hi havia 3 metres d’espai de pas en ambdós casos, però la futura ordenança suprimirà aquestes excepcions.

La nova norma posarà punt final també al desenvolupament de la moratòria que, des del gener del 2019, ja permetia sancionar ciclistes que circulen per la vorera. L’objectiu era reduir els problemes entre vianants i ciclistes, efecte que s’ha aconseguit, mentre que ha proliferat el conflicte amb els patinets.

Altres novetats de la nova ordenança són l’obligació a portar casc per circular amb patinet; el màxim d’una persona a cada patinet; l’obligació dels patinets de disposar de timbre i llums al davant, al darrer i de fre; la taxa d’alcoholèmia 0,0 per a menors en bicicleta i patinet; i limitacions de velocitat per als patinets de 25 quilòmetres per hora a la calçada i 10 quilòmetres per hora als carrils bici de les voreres.

(Visited 136 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari