La ‘Gran enciclopèdia del Barça’ de ‘La Sotana’ va ser el llibre més venut per Sant Jordi?

No. En el capítol de llibres de no ficció el que va vendre més exemplars el passat dia 23 d’abril va ser Crims: pecats capitals, de Carles Porta. La nit de Sant Jordi, tots els mitjans de comunicació van donar per fet que la Gran enciclopèdia del Barça, realitzada pels membres de l’equip del podcast de ràdio La Sotana, havia estat el més venut però les dades definitives aportades per la Cambra del Llibre de Catalunya ho van desmentir. Qui sí que es va quedar en el mateix tercer lloc que li havien atorgat provisionalment va ser Xavier Sala i Martín i el seu De la sabana a Mart. Dels cinc primers llocs en les vendes anunciades el mateix dia de Sant Jordi van desaparèixer Mitologia dels països catalans, de Daniel Rangil, i Si la memòria no ens falla, de Quim Monzó i Sergi Pàmies, que van cedir el quart i cinquè llocs a Aliades, de Txell Feixas, i a La pausa dels dies, de Xavier Graset.

També hi va haver canvis en la classificació dels llibres de ficció més venuts. 32 de març, de Xavier Bosch, va acabar superant Les nostres mares, de Gemma Ruiz, que, en principi, s’havia considerat com a vencedora de la nit. El retrat de matrimoni, de Maggie O’Farrell, es va mantenir en el tercer lloc mentre que Les calces al sol, de Regina Rodríguez, va caure del quart al vuitè i Demà, i demà, i demà, de Gabrielle Zevin, va passar del cinquè al sisè. La quarta i cinquena posició d’aquesta classificació la van acabar ocupant Pregària de Prosèrpina, d’Albert Sánchez Piñol, i París érem nosaltres, d’Andreu Claret.

L’equip de La Sotana, format per Joel Díaz, Magí García, Andreu Juanola, Manel Vidal i Enric Gusó, es va haver de conformar, doncs, amb el segon lloc. Pitjor ho va tenir el seu amic i company d’humor independentista Jair Domínguez que no va aconseguir col·locar el seu Allegro con fuoco entre els deu llibres de ficció més venuts.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari