El Parlament decidirà si recórrer al Suprem la retirada de l’escó a Borràs

ERC, Junts i la CUP estan a favor d'emprendre aquesta via, així que, segons les previsions, la proposta serà ratificada

    La reunió de la Mesa del Parlament (ACN)

    La Mesa del Parlament s’ha reunit després de rebre la notificació formal de la retirada de l’escó de la presidenta suspesa, Laura Borràs, i ha proposat que la cambra presenti un recurs contenciós administratiu i demanar mesures cautelars al Tribunal Suprem contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC). Haurà de ser, precisament, la sessió plenària que està en marxa la que, amb una ampliació de l’ordre del dia per a aquest dijous a la tarda, avali la presentació del recurs.

    Tenint en compte que ERC, Junts i la CUP són favorables a emprendre aquesta via, com han manifestat a la Mesa, es dona per fet que la proposta serà ratificada pel ple amb els vots dels tres grups. El PSC, per la seva part, hi ha votat en contra.

    La resolució de la JEC s’ha notificat formalment al Parlament a última hora del matí, tot i que dimecres al vespre ja es va fer pública la decisió que havia pres. La JEC ha deixat sense efecte la credencial de diputada de Borràs per “causa d’inelegibilitat sobrevinguda” i ha expedit directament la del següent membre de la llista de Junts, que és el dirigent de Demòcrates, Antoni Castellà. A més, ha defensat la seva competència per prendre aquesta decisió.

    (Visited 9 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari