Site icon El Triangle

El Govern repetirà les proves i indemnitzarà els afectats pel caos de les oposicions

Vilagrà en una reunió per tractar la gestió de les oposicions amb els sindicats

El Govern repetirà tots els processos per estabilitzar les plantilles de l’administració que va supervisar l’empresa subcontractada Cegos després del caos viscut dissabte. Els exàmens no se subcontractaran a cap empresa, sinó que es faran amb mitjans propis de l’administració catalana els dies 1 i 8 de juliol.

“Es van viure situacions inadmissibles en la funció pública. Les oposicions són sagrades”, ha dit la consellera Laura Vilagrà, que ha anunciat que indemnitzarà els afectats per les incidències “massives i flagrants”. Malgrat que els aspirants tenen temps fins divendres per exposar les seves reclamacions, la Generalitat ja ha assumit que haurà de repetir la totalitat dels exàmens. “S’ha trencat absolutament la confiança amb l’empresa”, ha dit.

Després de les crítiques dels darrers dies i la destitució de la directora general de Funció Pública, Marta Martorell, aquest dijous Vilagrà s’ha tornat a reunir per segon dia consecutiu amb representants d’organitzacions com CCOO, UGT i IAC-CATAC.

En la trobada, el Govern ha traslladat que ha rebut més de 3.000 queixes a la bústia que va obrir dimarts i que estarà en funcionament fins divendres. Aquestes comunicacions denunciaven incidències en el 99,7% de les places, fet que porta l’administració a pensar que l’afectació és del 100%.

“És evident que s’ha trencat la confiança i que l’empresa no va fer bé la seva feina”, ha dit Vilagrà, que ha indicat que la Generalitat “prefereix fer un tall net i de manera transparent” i tornar a organitzar les proves de zero.

D’altra banda, el Govern ha decidit rescindir els contractes amb la companyia, que va guanyar un contracte d’1,4 milions d’euros per organitzar processos d’oposició durant dos anys.

Exit mobile version