CaixaBank, elegit ‘Millor Banc a Espanya 2023’ i ‘Millor Banc a Europa Occidental 2023’

CaixaBank ha estat reconegut com a ‘Millor Banc a Espanya’ per novè any consecutiu i ‘Millor Banc a Europa Occidental’ per cinquena vegada ininterrompuda, als Best Bank Awards que, des de fa 30 anys, atorga la revista estatunidenca Global Finance.

Els editors de la publicació han destacat CaixaBank entre bancs de més de 150 països després de dur a terme consultes amb analistes, consultors i executius del sector bancari a tot el món. En la seva decisió, el jurat ha valorat, entre altres factors, els sòlids resultats de l’entitat, la seva qualitat creditícia i la seva excel·lent gestió de liquiditat, reforçats després de la seva integració amb Bankia, la més gran en la història del sector a Espanya. 

A més, també ha posat en valor la seva innovadora oferta de serveis i la seva aposta per la proximitat amb el client, que han permès l’entitat afrontar amb garanties l’actual escenari de pujada de tipus d’interès i mantenir intacte el seu compromís amb la societat, donant suport a l’economia de les famílies i de les empreses, i mantenint-se a prop dels més vulnerables,  a través de MicroBank, de l’aplicació de mesures d’ajudes per a hipotecats en dificultats, o a través del reforç del seu compromís amb el col·lectiu sènior.

Per José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, “aquests reconeixements internacionals reforcen el nostre lideratge a Espanya i el nostre model diferencial de fer banca, un model molt inclusiu i proper a les persones, que posa el client en el centre de la nostra activitat diària”. I afegeix: “Aquest guardó ens dona noves energies per continuar treballant per liderar la transformació del sector bancari a Espanya i convertir-nos en un banc de referència en sostenibilitat a Europa, segons avancem en el nostre Pla Estratègic 2022-2024”.

Per la seva banda, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, destaca que “aquest premi internacional és un reconeixement a tot l’equip de CaixaBank que ha tingut un any 2022 extraordinari en un entorn d’alta incertesa. No només hem tancat amb èxit la integració més gran del sector bancari a Espanya, sinó que també hem millorat els nostres resultats financers, la qualitat dels nostres actius i impulsat la robustesa del nostre balanç. Avui, CaixaBank compta amb la capacitat per afrontar amb garanties els reptes futurs del sector i continuar invertint en el nostre negoci principal, donar suport a famílies i empreses en totes les seves necessitats, i contribuir al progrés de la societat en el seu conjunt”.

Els Best Bank Awards, de 30 anys d’història, premien les millors entitats bancàries del món que destaquen pel seu lideratge i per la innovació dels seus productes i serveis, entre d’altres aspectes. Els guanyadors són escollits en un procés de selecció en el qual es tenen en compte tant elements qualitatius, de la mà de l’opinió d’experts i consultors del sector;  com elements quantitatius, entre els quals destaquen el creixement del negoci o la seva rendibilitat.

Joseph D. Giarraputo, fundador i director editorial de la revista, assegura que “a mesura que la crisi bancària s’estén des dels Estats Units cap a altres regions, és cada vegada més important identificar els millors bancs quant a serveis, solidesa i know-how. Enguany, els Best Bank Awards premien les institucions financeres que ofereixen el més gran catàleg de serveis, així com la fiabilitat necessària en el negoci financer a llarg termini”.

Fortalesa financera per donar suport als clients i la societat

Els bons resultats de l’exercici 2022 i la fortalesa financera permeten a CaixaBank reforçar el seu compromís amb els seus accionistes i continuar donant suport a les famílies i les empreses en les seves necessitats financeres, com es reflecteix en el propòsit de marca de l’entitat: ‘Estar a prop de les persones per a tot allò que importa’.

CaixaBank compleix una funció social bàsica i continuarà donant suport a la societat en tres grans àmbits: el de les ajudes a clients amb dificultats, el de la inclusió financera i el de les iniciatives socials.

L’entitat va ser el primer banc a Espanya a comprometre’s a aplicar les noves mesures de suport als hipotecats amb dificultats, aprovades el passat mes de novembre. CaixaBank disposa des del 2014 d’un compte social, sense comissions, per a les persones que tenen ingressos molt baixos i es troben en situació d’especial vulnerabilitat, i ha implementat importants mesures en el marc del seu compromís amb el col·lectiu sènior. També és propietària del banc de microcrèdits més gran d’Europa, MicroBank.

A més, l’entitat va abonar el passat 12 d’abril un dividend de 0,2306 euros per acció a càrrec dels resultats del 2022, un 58% més respecte al 2021 i l’equivalent a un 55% dels beneficis de l’exercici. En total, l’entitat va distribuir 1.730 milions d’euros, dels quals 850 milions tenen una destinació social, ja que es reparteixen entre la Fundació “la Caixa” i l’Estat, a través del FROB. L’entitat compta a més amb més de 600.000 accionistes minoritaris.

Ampli reconeixement internacional

Aquests dos premis se sumen als atorgats aquest any per la revista Euromoney, que en els seus Global Private Banking Awards, va premiar la Banca Privada del Grup CaixaBank amb quatre guardons, consolidant-la com la Banca Privada de referència a la Península Ibèrica: ‘Millor Entitat de Banca Privada a Espanya 2023’ i ‘Millor Entitat de Banca Privada a Portugal 2023’ (Banco BPI),  ‘Millor Entitat de Banca Privada en Gestió Discrecional de Carteres a Espanya 2023’ i ‘Millor Entitat de Banca Privada Digital a Espanya 2023’.

El 2022, la revista Global Finance va atorgar múltiples premis a CaixaBank. A més del màxim guardó a Espanya i a Europa Occidental, CaixaBank va ser reconeguda com a ‘Millor Entitat de Banca de Particulars al Món 2022’ i ‘Millor Banc en Finançament Sostenible a Espanya 2022’. I en l’àmbit de la banca digital i de la innovació, la revista estatunidenca va reconèixer CaixaBank com a ‘Millor Banc Digital en Banca de Particulars a Espanya 2022’ i ‘Banc més Innovador a Europa Occidental 2022’.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari