El Parlament debat aquesta setmana la reforma que pot forçar la destitució de Borràs

La JEC ha de decidir sobre l'escó de la líder de Junts, després que la cambra considerés que només se l'ha de retirar amb una sentència condemnatòria ferma

Laura Borràs

La presidenta suspesa del Parlament de Catalunya i líder de Junts, Laura Borràs, afronta una altra setmana que pot marcar el futur polític, ja que es preveu que el ple de la cambra catalana debati la proposta del PSC per destituir-la.

Aquesta reforma del reglament, una de les dues que es preveu sotmetre a debat aquesta setmana, s’aborda en espera que la Junta Electoral Central (JEC) decideixi si menté l’escó a Borràs després d’haver estat condemnada pels delictes de prevaricació i falsedat documental pel fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

El PSC, en concret, hi proposa que una majoria absoluta de la cambra catalana pugui destituir qualsevol membre de la Mesa, també la presidenta, a proposta de dos grups parlamentaris o d’una cinquena parts dels diputats.

La possible reforma s’abordarà després que el Parlament hagi traslladat a la JEC que considera que s’ha d’esperar que la sentència condemnatòria contra Borràs esdevingui ferma per retirar-li l’escó.

A banda de la proposta del PSC, el ple del Parlament preveu debatre dimecres una proposta d’ERC i la CUP de reformar el reglament de la cambra per “prohibir els discursos d’odi”, ampliar la delegació de vot i oficialitzar el vot telemàtic.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari