TV3 no retirarà el polèmic gag sobre la Mare de Déu del Rocío

El director de la televisió pública catalana ho justifica dient que s'emmarca en la llibertat d'expressió

Gag amb la Verge del Rocío al programa 'Està passant' de TV3

El gag del programa de TV3 Està passant sobre la Mare de Déu del Rocío s’ha convertit en el protagonista de la sessió de control parlamentari a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) d’aquest divendres. Ciutadans, PSC i VOX han demanat explicacions a la cadena i també la retirada del contingut del web, en considerar-lo (els primers) “un excés tenyit de xenofòbia contra la comunitat andalusa”.

El director de TV3, Sigfrid Gras, ha respost que no s’ha faltat el respecte “a Andalusia ni a ningú” i que és una peça d’humor emparat per la llibertat d’expressió, en la línia del pronunciament recent del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Gras creu que se n’ha fet una “utilització política” en un context preelectoral.

Gras també ha dit que no pensa retirar el gag i que si haguessin de retirar tots els gags que han ofès algú “ho hauríem de retirar tot perquè sempre s’enfada algú”.

PSC, Ciutadans i VOX han dirigit crítiques enceses contra TV3 a propòsit del gag del programa de Toni Soler en el qual es personalitzava la figura de la Mare de Déu del Rocío i que es va emetre a les portes de Setmana Santa.

“No és més que un excés tenyit de xenofòbia i un esput contra la comunitat andalusa en general, i específicament contra els milers d’andalusos que viuen a Catalunya i que financen una televisió que ni és ni pretén ser de tots”, ha etzibat el diputat de Ciutadans Matías Alonso.

Gras ha emmarcat les reaccions que ha generat el gag del programa en un context preelectoral i ha dit que “Catalunya sempre dona vots en determinats llocs d’Espanya”. El director s’ha referit particularment als comentaris que han fet líders polítics andalusos, entre ells el president de la Junta, Juan Manuel Moreno Bonillla. “Que el president andalús parli d’això em sembla bé, però és una clara extralimitació amb visió oportunista”, ha assegurat.

(Visited 7 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari