La Generalitat multa Hazte Oír amb 20.000 euros pel bus contra la llei trans

La sanció prohibeix durant cinc mesos que l'entitat ultracatòlica pugui signar contractes amb ens públics catalans

    L'autobús d'Hazte Oír immobilitzat pels Mossos d'Esquadra (ACN)

    El govern de la Generalitat ha multat amb 20.000 euros l’entitat ultracatòlica Hazte Oír pel bus contra la llei trans que van passejar per Barcelona el passat novembre. L’executiu català l’ha sancionat a través de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació després de constatar que l’organització ha comès una “infracció greu” amb els missatges que exhibia al bus transfòbic.

    Segons la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, Hazte Oír tenia per objectiu “menystenir l’autonomia personal per identitat de gènere i sexual”. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha assenyalat que “els missatges pretenien atemptar contra la dignitat de les persones trans i no binàries i negar la seva existència, sobretot en el marc de la infància i l’adolescència, i crear un clima de menyspreu i discriminació”.

    A més de la multa de 20.000 euros, la sanció també prohibeix que durant cinc mesos l’organització pugui ser adjudicatària de contractes amb la Generalitat i els ens públics de Catalunya. Aquesta és la primera resolució imposada per aquesta Oficina que sanciona per una infracció, i és fruit de l’expedient que el Departament d’Igualtat va obrir a l’entitat ultracatòlica el mateix 10 de novembre, quan va aparèixer el bus pels carrers de Barcelona, i va servir també per a aturar i retirar de la circulació el vehicle aquell dia.

    Plaja ha volgut aprofitar la sanció per a recordar que “les lleis d’igualtat no són una recomanació a Catalunya i aquesta llei és un exemple clar”. “Fem complir la llei perquè el discurs d’odi no té cabuda a Catalunya. El nou sentit comú és feminista, antiracista i contrari a aquesta i altres discriminacions. Els hi hem de dir clar: no passareu, a Catalunya no es tolera l’odi”, ha sentenciat.

    (Visited 37 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari