Els casos de covid pugen a Catalunya i també els pacients ingressats amb la malaltia

La grip i la bronquiolitis es mantenen a nivell basal després d'un hivern en què els dos virus es van avançar

Infermera de l'Hospital Clínic de Barcelona
Infermera de l'Hospital Clínic de Barcelona

La covid-19 manté una tendència lleugerament en ascens a Catalunya després de les vacances de Setmana Santa tot i que el nivell de transmissió registrat continua sent baix. Els diagnòstics a l’atenció primària entre el 17 i el 23 d’abril se situen en 2.204 casos, pels 1.881 de la setmana anterior, segons dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions (SiViC), actualitzades aquest dimarts. Hi ha 310 pacients ingressats amb covid, 32 més que la setmana anterior, i 14 persones a l’UCI per aquesta malaltia, 7 més.

Després d’avançar-se aquest hivern, la grip ha tornat al nivell basal, amb 1.606 casos en l’última setmana, 1.515 en l’anterior. La bronquiolitis, que va tenir un pic molt alt a finals de tardor, es manté estable. El conjunt de les infeccions respiratòries agudes (IRA) manté en els últims dies una tendència lleugerament ascendent iniciada la setmana anterior per l’efecte postvacances. La incidència de la grip també puja lleugerament després que retornés al nivell basal, en una temporada en què es va avançar i va registrar dos pics. En el grup de 15 a 44 anys, el que més casos registra, se n’han diagnosticat 756, mentre que la setmana anterior n’eren 725.

Quant a la bronquiolitis, es manté estable després de setmanes d’un descens més o menys sostingut. En la darrera setmana, la xifra de diagnòstics ha estat de 251, mentre que la setmana anterior en van ser 255. Per grups d’edat, s’han diagnosticat 205 casos en infants d’entre 0 i 4 anys, 155 dels quals en menors d’un any.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari