Educació reactivarà la retirada del concert a les escoles que encara segreguen per sexe

S'utilitza sentència sobre la Llei Celáa per demanar que les cautelars del TSJC quedin sense efecte

El Govern retira el concert a les escoles que segreguin per sexe

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que vol reactivar la retirada del finançament a les escoles que segreguen per sexe després que el Tribunal Constitucional hagi tombat un recurs de Vox contra la Llei Celáa, que avala la mesura.

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha avançat que un cop es publiqui la sentència del TC demanaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que retiri les mesures cautelars que va imposar quan la Generalitat va anunciar el canvi de la política de finançament de centres.

Fonts de la Generalitat indiquen que a Catalunya quedaven una desena de centres que aplicaven aquesta pràctica a principis del 2022, dels quals vuit van decidir abandonar la segregació i dos ho van rebutjar, per la qual cosa van perdre el concert. Tot i això, el TSJC va dictar mesures cautelars en tots els casos.

El Govern considera que aquests centres no fomenten ni “la inclusió ni la convivència” i, en canvi, “alimenten el sexisme i els prejudicis de gènere”. La Generalitat insisteix que “no compateix” aquest model educatiu i “no destinarà diners públics” a finançar-los.

(Visited 14 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari