Salut demana la retirada de la mascareta a centres sanitaris, farmàcies i a les residències

Proposa actualitzar el protocol perquè només n'hagin de portar qui tingui símptomes respiratoris

Una farmàcia

El Departament de Salut demana al govern espanyol que la mascareta deixi de ser obligatòria als centres sanitaris, a les farmàcies i a les residències de manera generalitzada, segons ha avançat TV3. Salut proposa actualitzar el protocol, perquè només n’hagin de portar les persones amb símptomes respiratoris o els professionals que atenen malalts vulnerables.

La petició la va fer la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en una carta que va enviar al Ministeri de Sanitat fa tres setmanes. De fet, des de fa deu dies hi ha un grup de treball que està analitzant la petició.

En declaracions a TV3, Cabezas diu que és el moment de fer el pas perquè “diversos indicadors mostren que estem evolucionant bé”. Malgrat que hi haurà “fluctuacions”, “la repercussió assistencial està molt controlada”, insisteix.

Un dels espais prioritaris per a Salut és a les residències de gent gran, on encara ara tant els professionals com els familiars que hi van de visita han de portar mascareta. El departament vol que només n’hagin de dur els treballadors que atenen algun resident amb problemes respiratoris. També demana que es posi fi als aïllaments dels casos positius.

(Visited 7 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari