Juanjo Isern es querella contra el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF)

L’acusa d’injúries i calúmnies en plena polèmica per la denúncia de tupinada en les últimes eleccions

Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol (FCF)
Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol (FCF).

Les eleccions a la Federació Catalana de Futbol (FCF), celebrades per segona vegada el 13 de febrer passat, continuen portant cua. Ara, el candidat Juanjo Isern ha presentat als jutjats una demanda de conciliació, prèvia la formulació d’una querella criminal, contra Joan Soteras (foto), suposat guanyador d’aquests comicis i reelegit com a president de la FCF.

Les eleccions per escollir la nova junta directiva de la Federació es van celebrar el 22 de maig de l’any passat. Però van ser anul·lades pel Tribunal Català de l’Esport (TCE), en constatar que els resultats s’havien adulterat per la manipulació i falsificació de 175 vots. Per això, el TCE va obligar a la seva repetició, que es va fer el 13 de febrer passat.

El candidat Juanjo Isern va detectar que, novament, s’havia produït una manipulació massiva de vots i, per això, ha procedit a la seva impugnació davant el TCE, que pròximament haurà d’emetre el seu veredicte sobre aquestes presumptes irregularitats, centrades en la falsificació d’actes notarials de delegació de vot. A més, el procés electoral es va veure envoltat de nombroses anomalies, tant en la composició de les meses com en el rebuig de vots favorables a Juanjo Isern i l’impediment als interventors perquè fessin la seva tasca de control.

En aquest context polèmic, el president Joan Soteras va organitzar, el dia 16 d’abril passat, una roda de premsa, en la qual va acusar Juanjo Isern d’impugnar les eleccions per “interessos personals” i de crear aquest conflicte com a “cortina de fum” per tapar els seus problemes judicials en el cas Soule, de corrupció a la FCF, que investiga l’Audiència Nacional. En concret, va afirmar que Juanjo Isern figura com a “investigat” en aquest procediment i que el seu intent d’accedir a la FCF és per poder aconseguir documentació interna que li podria servir per a la seva defensa a l’Audiència Nacional.

Juanjo Isern ha saltat com un llamp per recordar que en el cas Soule ell hi figura com a “testimoni” i no com a “investigat” (imputat). A partir d’aquí, les altres acusacions que li formula Joan Soteras cauen pel seu propi pes.

Per això, Juanjo Isern ha encetat els tràmits per a la presentació d’una querella criminal per injúries i calúmnies contra el president de la FCF. Li demana que es retracti en públic de les seves falses acusacions contra ell i, a més, que li pagui una indemnització de 50.000 euros pels “danys morals” que li ha causat.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari