Els Bombers donen per estabilitzat l’incendi a Portbou

Una quarantena de dotacions encara treballen amb línia d'aigua i eines manuals

    Les primeres flames de l'incendi originat a la frontera de França amb Catalunya que entren a Portbou (ACN)

    Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi que s’ha originat a França i ha afectat Catalunya entrant per Portbou (Alt Empordà). S’han cremat més de 930 hectàrees, 96,37 de les quals a l’Alt Empordà, segons els últims càlculs dels Agents Rurals. A Portbou, una quarantena de dotacions dels Bombers han treballat tota la nit i continuaran fent-ho durant el dia amb l’objectiu de donar l’incendi per controlat aquest vespre.

    La tramuntana d’aquest diumenge va impedir la incorporació dels mitjans aeris i la “gran esperança” és que avui sí que hi puguin accedir. Així ho ha confirmat el cap de la regió d’Emergències de Girona, Jordi Martín, que ha explicat que els Bombers han treballat amb més seguretat a causa de les aclarides i manteniments amb pastures realitzats en una zona forestalment gestionada des del 2015, i les flames han afectat una àrea de Portbou “on no hi havia afectació directa de la tramuntana”.

    La delegada del Govern a les comarques gironines, Laia Cañigueral, ha subratllat que l’incendi ha afectat una superfície treballada prèviament pel departament d’Acció Climàtica i amb fons provinents de projectes transfronterers: “Hi ha hagut aclarides, també un ramat en el marc d’un projecte que intenta reduir la densitat boscosa a través de la pastura i és el que permet, després, que els professionals puguin actuar de manera més directa”, ha declarat.

    Una vintena de ciutadans francesos que no han pogut tornar a casa pel tall de la carretera N-260 han passat la nit en un allotjament rural de Portbou, i podran travessar la frontera aquest matí quan les autoritats franceses ho autoritzin. A hores d’ara, a banda d’aquesta afectació viària, continua suspesa la circulació de la línia R11 de tren.

    (Visited 31 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari