Controlat l’incendi de Portbou, que ha afectat 135 hectàrees

Els Bombers treballen amb la previsió de poder-lo extingir entre demà i demà passat

Zona afectada per l'incendi a Portbou

Els Bombers han donat per controlat a les set de la tarda l’incendi que crema des de diumenge a Portbou (Alt Empordà) i que va començar a la Catalunya del Nord. El foc estava estabilitzat des d’aquest matí, i segons les últimes dades facilitades pels Agents Rurals ha cremat 135 hectàrees a l’Empordà, d’un total de 800.

Ara els Bombers treballen amb la previsió de poder-lo extingir entre demà i demà passat. Per a aquest objectiu mantindran durant tota la nit 8 dotacions terrestres a l’indret, 5 de les quals vehicles d’aigua.

El sotsinspector Jordi Monterde, cap de l’operatiu de Bombers, ha explicat que la previsió és que la tramuntana remeti entre aquesta nit i demà, quan entraria vent del sud-est, que afavoriria les tasques d’extinció.

Monterde ha concretat que finalment no ha calgut enlairar els mitjans aeris. Aquesta tarda, els Bombers han fet un vol de reconeixement amb l’helicòpter i ho han descartat perquè “les condicions eren favorables” i “els pocs punts calents” que s’han detectat han estat sempre dins l’àrea cremada i eren “localitzats i puntuals”.

El cap de l’operatiu sí que ha lamentat, però, que hi hagi curiosos que hagin continuat endinsant-se dins la zona de l’incendi i ha explicat que, a més de ser un perill, això crea una dificultat afegida perquè són pistes forestals estretes i en terreny abrupte i poden entorpir la circulació dels vehicles d’emergències.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari