L’Audiència Nacional apunta a Marta Rovira en el disseny i gestió del Tsunami Democràtic, segons ‘El Confidencial’

Un informe de la Guàrdia Civil sosté que va ser una operació dissenyada pels partits per pressionar l'Estat

Marta Rovira, secretària general d'ERC (ACN).

Les diligències secretes de l’Audiència Nacional sobre el Tsunami Democràtic atribueixen el seu disseny i la seva gestió a les formacions independentistes i apunten concretament a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i a altres càrrecs d’ERC, segons ha informat ‘El Confidencial’. El titular del Jutjat d’Instrucció 6, Manuel García-Castellón, que és qui dirigeix les actuacions des de l’octubre del 2019, es basa en un informe de la Guàrdia Civil que assegura que les actuacions del Tsunami -com el bloqueig de l’aeroport del Prat i el tall de l’AP-7- no van ser fruit d’un moviment espontani de la societat civil, sinó una operació dissenyada pels partits per pressionar l’Estat i donar suport als líders independentistes.

Segons aquesta documentació, Marta Rovira -que es troba a Suïssa des del març del 2018 i que actualment només està acusada per desobediència a la causa del procés- hauria dirigit l’aparell polític del Tsunami Democràtic sota l’àlies de Matagalls i hauria coordinat el suport de la resta de partits independentistes i del govern de Quim Torra per assegurar èxits a les convocatòries de manifestació.

L’informe també apunta que la cita clau per a la creació del Tsunami va tenir lloc a Ginebra l’agost del 2019. A la reunió, a més de Rovira -que resideix a la ciutat suïssa-, hi hauria assistit l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel -que també resideix a Suïssa-. A aquesta trobada s’hauria pactat el calendari de les protestes i el manteniment en l’anonimat dels seus promotors.

L’article de ‘El Confidencial’ també vincula altres noms a la gestió del Tsunami, com el de l’empresari Oriol Soler, investigat pel cas Volhov, a qui atribueix haver-se encarregat de la comunicació del Tsunami. Segons l’informe, el nom en clau que utilitzava era Rigoberto.

L’informe també menciona l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell, a qui considera reclutador del Tsunami. Una altra persona que apareix a l’informe és Oleguer Serra, conseller d’Òmnium Cultural, que hauria estat dinamitzador de les protestes i hauria utilitzat l’àlies de Pare Carbasser.

(Visited 176 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari