La CUP creu que “no és el moment d’eleccions anticipades” i se centra a reforçar la mobilització al carrer

Pellicer retreu a ERC que "apel·li a la majoria independentista quan interessa" i pacti amb el PSC els macroprojectes

El diputat de la CUP Xavier Pellicer (ACN)
El diputat de la CUP Xavier Pellicer (ACN).

La CUP creu que “no és el moment d’eleccions anticipades” i se centra a reforçar la mobilització al carrer. En una entrevista amb l’ACN, el diputat de la CUP Xavier Pellicer dona la legislatura per “pràcticament esgotada” i avança que ja treballen per “vestir una alternativa” al Govern d’ERC, que veu “segrestat pels grans poders econòmics” i que no ha “respost a les expectatives”.

“La nostra prioritat és ser al costat de les persones que es mobilitzen per defensar els serveis públics, el territori i que estan implicades en la lluita antirepressiva”, remarca. A més, Pellicer recrimina a l’executiu de Pere Aragonès que “apel·li a la majoria independentista quan interessa” i pacti amb l’Estat macroprojectes com l’ampliació de l’aeroport del Prat.

“Tampoc ens val que estigui generant les condicions per desmobilitzar el carrer amb la taula de diàleg i la normalització de les relacions amb l’Estat quan segueix la repressió”, critica el diputat anticapitalista, tot remarcant que aquesta política del Govern no permet “avançar en l’autodeterminació” de Catalunya.

La CUP reitera la seva aposta per un nou referèndum d’independència sense cap pacte amb el govern espanyol. Els cupaires consideren que és la via “que a mitjà termini” pot crear “una correlació de forces i mobilització al carrer per plantar cara a l’Estat”. D’aquesta manera, reneguen de la proposta d’aixecar la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) perquè consideren que no hi ha “les forces” necessàries per tirar-la endavant.

Pellicer assegura que estan disposats a abordar altres propostes, però no veu intenció en els altres partits independentistes per avançar cap a la secessió. A ERC li retreu que s’intenti “perpetuar en el poder” renunciant fins i tot a “plantejaments històrics com l’oposició al Quart Cinturó”, i a Junts que no “aterri propostes concretes” per reactivar el camí cap a la independència.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari