El 19è MedaLogistics Week posa focus en el futur de la logística mediterrània en un nou ordre econòmic global

La 19ª edició de la Setmana de Logística i Transport al Mediterrani (MedaLogistics Week), una trobada organitzada conjuntament per l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani (ASCAME) i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona i la MedPorts Association, ja té dates. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 8 i 9 de juny, en el marc de la celebració del Saló Internacional de Logística (SIL) de Barcelona, la principal fira del sector logístic del Sud d’Europa i el Mediterrani, organitzada també pel CZFB.

El programa de conferències i fòrums comptarà amb més de 30 ponents, grans experts que abordaran temes i desafiaments d’actualitat en el comerç i la inversió global i regional.

MedalLogistics Week és una de les principals plataformes de networking del Mediterrani per a la cadena de subministrament i les activitats logístiques. A través dels fòrums anuals, es comparteixen experiències, es presenten projectes de futur i es discuteixen oportunitats de negoci, inversió, novetats i tendències. Així doncs, l’esdeveniment atraurà a més de 300 participants, entre ells alts responsables governamentals de països mediterranis, directius de ports, prenedors de decisions d’adquisicions, juntament amb les principals empreses de transport, importadors/exportadors, línies navilieres, empreses de logística, ports, empreses operadores de terminals, operadors ferroviaris, etc. provinents d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

Es tracta d’una excel·lent oportunitat perquè les empreses de la indústria de la logística i el transport intercanviïn coneixements sobre les últimes tendències i desenvolupaments futurs a la regió del Mediterrani i millorin constantment el nivell d’excel·lència amb un grup d’oradors de classe.

La importància de la logística i el transport en la geopolítica i en les crisis

La 19ª edició de MedaLogistics Week arriba en un moment clau: les rutes comercials mundials s’han vist sacsejades per la pandèmia de Covid-19 i per una sèrie de guerres geopolítiques, desastres financers i trastorns ambientals. Per a continuar transportant els productes i béns que necessiten els consumidors i les societats, es requereix una nova actitud i enfocament cap a les cadenes de subministrament. Els centres logístics a la regió del Mediterrani podrien proporcionar la combinació de resiliència i velocitat requerida per a la logística moderna.

En aquesta edició cal destacar l’aliança entre ASCAME i MedPorts, l’associació mediterrània de ports, per a coorganitzar i impulsar la 15aª Cimera de Ports i Transport Marítim, que comptarà amb la participació d’alts  responsables de la majoria de ports mediterranis i empreses del sector marítim. Aquests discutiran sobre la connectivitat entre els nodes logístics i de subministrament, així com sobre estratègies d’inversió per a fomentar el desenvolupament sostenible i la digitalització.

El 19è Fòrum Mediterrani de Logística i Transport debatrà sobre el futur de la cadena de valor del Mediterrani en el nou ordre global, amb un focus especial sobre el sector d’aviació a Orient Mitjà i Àfrica. A més, es plantejaran solucions per a proveïdors al detall en e-commerce i per a start-ups en els sectors de la logística i el transport. Es dedicarà una sessió especial a Egipte, com a país convidat, presentant el seu potencial logístic, la Importància del canal de Suez i els plans d’inversió en el sector dins de l’agenda 2030.

La 2ª Trobada de Logística d’Àfrica serà una gran oportunitat per a reunir els líders logístics del continent amb la finalitat de desenvolupar plans i polítiques per a augmentar les capacitats, exposant les oportunitats de negoci del sector logístic i del transport i ressaltar el fort dinamisme del continent.

Durant la conferència, es discutiran les principals prioritats a adoptar per a modernitzar el sector i el seu rol clau en el desenvolupament econòmic i social, i impulsar solucions per a donar suport a la integració econòmica de la gran zona de lliure comerç africana, el paper dels governs i la necessitat d’innovació. A més, en aquesta conferència es debatrà com resoldre alguns dels desafiaments que experimenten moltes empreses dins de l’ecosistema de logística i cadena de subministrament. També es plantejarà com alinear les millors pràctiques internacionals clau que poden ser aplicables a Àfrica.

Per a completar el programa, MedaLogistics Week presentarà diverses iniciatives i projectes internacionals com el Mediterranean Trade Enhancement Hub, una plataforma per a donar suport al creixement i el finançament de les PIMES logístiques de la regió i organitzarà trobades especials de B2B amb empresaris mediterranis i europeus del sector de la logística i el transport.

Anwar Zibaoui, Coordinador General d’ASCAME i de MedaLogistics Week, destaca que la ubicació estratègica del Mediterrani és única per a facilitar el comerç i la logística global: “Però és necessari desbloquejar el potencial econòmic regional. Per a això, hem d’apostar per la integració i construir una estratègia unificada que fomenti les inversions, la construcció, la modernització i la gestió d’infraestructures”.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari