S’investiga si la regidora d’Igualtat de Les Franqueses va voler beneficiar un presumpte maltractador

Els socialistes neguen els fets i consideren que es tracta d'una "persecució política" per part de Junts

La quarta tinenta d'alcaldia de Les Franqueses, Marta Reche

Foto: @RecheLavado

L’Ajuntament de Les Franqueses (Vallès Oriental) investiga si la regidora de Feminisme i Igualtat, Marta Reche (PSC), va intentar beneficiar un presumpte maltractador en la gestió d’un cas de violència de gènere, segons ha avançat El 9 Nou i ha confirmat l’ACN. El cas va arribar a mans de l’alcalde, Francesc Colomé (Junts), que ha decidit retirar les competències a la regidora com a “mesura cautelar” mentre s’aclareixen els fets.

Els socialistes neguen les acusacions i denuncien que s’ha filtrat informació “falsa i desvirtuada” de manera interessada per “posar en dubte la gestió feta a l’àrea de Feminisme i Igualtat, atacant la reputació, l’honradesa i l’honestedat de la regidora”. De fet, el PSC acusa Junts d’impulsar una “persecució política” i valora sortir del govern municipal en els pròxims dies, una crisi que arriba a menys de dos mesos per a les eleccions municipals.

Reche, que malgrat no tenir les competències de l’àrea de Feminisme i Igualtat es manté com a tinent d’alcalde i responsable de Comunicació i Relacions Ciutadanes, ha explicat a l’ACN que és “molt miserable” utilitzar una situació tan delicada com la violència masclista per fer campanya. A més, ha assegurat que va actuar davant un funcionament “irregular” en un servei municipal i que la resposta d’una treballadora ha estat denunciar-la per uns fets “falsos”.

Segons els socialistes, tot plegat és “una estratègia premeditada de l’alcalde, que està traspassant els límits de l’ètica i la moral”. En aquest sentit, els encara socis de govern exigeixen “responsabilitats civils i penals tant a l’ajuntament com a Colomé, com a màxim representant actual”. En els pròxims dies, el PSC explicarà els detalls del cas, així com les conseqüències “presents i futures” per al govern municipal i per a la relació amb Junts: “Estem valorant totes les opcions i no en descartem cap”, ha dit Reche.

Aquesta crisi és la segona que viu l’Ajuntament de Les Franqueses durant aquest mandat. L’octubre de 2020, l’alcalde ja va expulsar el PSC del govern municipal, tot i que uns mesos després, el juliol de 2021, les dues formacions van tornar a pactar. El govern municipal pot tornar a saltar pels aires en els pròxims dies. “No tot s’hi val”, insisteixen els socialistes.

(Visited 136 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari