Quina crítica contra el Barça ha llançat un exconseller de Junts?

Josep Rull

L’exconseller de Territori Josep Rull ha criticat el Barça a Twitter per una de les piulades del compte oficial del club a la xarxa social. Amb motiu del partit de lliga que el primer equip masculí de futbol jugava a Elx (Alacant), el club va publicar una foto a Twitter on apareixia el jugador Robert Lewandowski acompanyada d’una emoticona d’un avió i la paraula “Elche”, indicant el destí de l’equip.

Precisament, l’ús del topònim en castellà és el que ha disgustat Rull, qui ha llançat una crítica contra el Barça a les xarxes recriminant que hauria d’haver utilitzat el topònim català i valencià. “Elche, Gerona, Tarrasa, Vich…”, ha publicat irònicament l’exconseller, que ha defensat: “El nom original de la població és Elx, en valencià (la denominació de la llengua catalana que es parla al País Valencià). Quan hi ha dos territoris que comparteixen llengua, la referència a llurs topònims es fa en aquesta llengua comuna”.

La diputada de Junts al Parlament de Catalunya Judit Guàrdia i Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, han mostrat el seu acord amb les paraules de Rull compartint la seva piulada, encara que un usuari ha indicat a l’exconseller que el topònim estava en castellà perquè es tracta del compte de Twitter global del Barça. De fet, en el perfil en català que el club blaugrana té a la mateixa xarxa social, es va anunciar el partit a Elx utilitzant el topònim català i valencià.

Malgrat l’incís de l’usuari, Rull ha mantingut la seva crítica i ha insistit que el Barça hauria d’haver emprat ‘Elx’ perquè Catalunya i la Comunitat Valenciana comparteixen la mateixa llengua. “Així de simple”, ha conclòs l’exconseller.

(Visited 595 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari