Més de 388.000 catalans han demanat el xec de 200 euros per a rendes baixes

L'ajuda del govern central està dirigida a ciutadans amb ingressos inferiors a 27.000 euros anuals

Gent pel Portal de l'Àngel de Barcelona (ACN, Maria Asmarat)

El govern central ha registrat 388.386 sol·licituds a Catalunya per accedir al xec de 200 euros per a rendes baixes. El termini per demanar-lo va finalitzar divendres de la setmana passada, el 31 de març. A l’ajuda s’hi podien acollir llars amb ingressos inferiors als 27.000 euros anuals i ciutadans residents a l’Estat per sota aquest llindar que durant 2022 haguessin treballat per compte propi o d’altri i estiguessin donats d’alta a la Seguretat Social o haguessin rebut una prestació d’atur i disposessin d’un patrimoni inferior als 75.000 euros a 31 de desembre.

A partir d’ara, els beneficiaris rebran el xec en un pagament únic a través d’una transferència i Hisenda resoldrà les sol·licituds en un termini de tres mesos. La província de Barcelona concentra la gran majoria de sol·licituds de Catalunya, amb 276.282 peticions seguida de Tarragona (47.542), Girona (38.992) i Lleida (25.570). A tota Espanya, s’han registrat 2.792.853 peticions des del 15 de febrer, quan es va obrir el termini per demanar el xec.

En les primeres 48 hores ja ho havien demanat 119.050 persones a Catalunya. El xec és una de les mesures incloses en el decret anticrisi aprovat per l’executiu de Pedro Sánchez a finals de l’any passat i, segons els càlculs de la Moncloa, pot beneficiar uns 4,2 milions de famílies del país. No podran ser beneficiaris d’aquesta mesura els ciutadans que a 31 de desembre rebessin l’Ingrés Mínim Vital o alguna pensió,  aquells sol·licitants que durant el 2022 hagin sigut administradors de dret d’una societat mercantil que no hagi cessat l’activitat i els titulars de valors en borsa.

Un cop tramitada la documentació per demanar l’ajuda, l’Agència Tributària efectuarà l’ingrés si és correcte. En cas contrari, justificarà els motius pels quals es denega la petició i el sol·licitant tindrà deu dies per fer al·legacions o presentar nova documentació. Si no, al cap de 30 dies la proposta es donarà formalment per denegada. Així mateix, si l’Administració detecta que s’ha atorgat l’ajuda i s’incompleixen alguns dels requisits en podrà reclamar la seva devolució més els interessos de demora.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari