Els Ferrocarrils de la Generalitat van patir set incidències cada mes entre gener i novembre del 2022

La línia amb més problemes va ser la del Vallès i les avaries més freqüents es van produir en els controls dels trens i en les vies

El 17 de maig de l'any passat, el descarrilament d'un tren de FFGG va provocar un mort i desenes de ferits a Sant Boi de Llobregat

Els Ferrocarrils de la Generalitat (FFGG) van patir 79 incidències entre l’1 de gener i el 30 de novembre del 2022. La línia on es van produir més problemes va ser la de Barcelona-Vallès on hi va haver 37 incidències, seguida de la línia Llobregat-Anoia, amb 26, i la de Lleida-La Pobla de Segur, amb 16. Aquestes dades consten en la resposta que el conseller de Territori, Juli Fernández, ha donat en una resposta per escrit al diputat Jordi Terrades, del grup parlamentari PSC-Units per Avançar.

Fernández explica en la seva resposta que el seu Departament considera incidències “totes aquelles alteracions en el servei produïdes per diferents causes i que es tradueixen en retards i/o supressions de circulacions que afecten directament als usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat”. Les incidències que van produir més alteracions del servei els primers onze mesos de l’any passat van estar relacionades amb avaries en el tren, que van representar un 40,5% del total (37).

Els problemes en les vies van provocar 10 incidències i els que van patir diverses infraestructures del servei, 8. Caigudes de tensió de la catenària van afecta el bon funcionament dels ferrocarrils de la Generalitat en dues ocasions. Una altra causa de retards o supressió de circulacions és la que el conseller agrupa sota “accions d’agents de conducció”. Hi va haver 9 incidències d’aquest tipus.

En la resposta del conseller s’hi inclou també l’apartat ‘Altres’. A la línia del Vallès hi va haver 10 “incidències produïdes per la presència de persona a la via, grup de manifestants, persona indisposada en tren, actuacions inadequades de viatgers i animals a la via”. Aquesta línia és la que uneix Barcelona amb Sabadell i Terrassa i té parades, entre d’altres, a Sant Cugat i a la Universitat Autònoma de Barcelona.

A la línia de Llobregat hi va haver sis “incidències produïdes per presència de material de treball nocturn ocupant gàlib, un suïcidi, persona indisposada en tren i intent de suïcidi” mentre que a la que uneix Lleida i La Pobla de Segur n’hi va haver una com a conseqüència de la “via interceptada per operatiu policial”. La línia del Llobregat uneix Barcelona amb les comarques del Baix Llobregat, l’Anoia i el Bages. A les tres línies, el major nombre d’aturades del servei s’ha degut a problemes mecànics del tren: 13 a la del Vallès, 10 a la del Llobregat i 9 a la de Lleida-La Pobla de Segur.

(Visited 183 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari