Junqueras amenaça Junts amb la llei del PSC per rellevar Borràs

El líder d'ERC crida el seu exsoci de govern a "resoldre" la substitució de la presidenta del Parlament

Oriol Junqueras

El líder d’ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha amenaçat Junts amb sospesar l’ús de la proposició de llei del PSC per rellevar la líder de Junts, Laura Borràs, com a presidenta del Parlament de Catalunya.

En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Junqueras ha cridat Junts a “resoldre” la substitució de Borràs, la qual s’ha negat a renunciar al càrrec tot i haver estat condemnada a quatre anys i mig de presó pel fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

“Si decideixen avantposar els interessos d’una persona als interessos del país, ja ho veurem”, ha manifestat el líder d’ERC sobre la iniciativa del PSC, una reforma per fer possible rellevar el president del Parlament o un altre membre de la Mesa per pèrdua de confiança de la majoria o perquè hagi abandonat el grup parlamentari amb què va ser elegit diputat.

Junqueras ha indicat que en ERC “sempre trobaran un aliat per a preservar les institucions”, però que “el primer pas l’ha de prendre Junts”, una formació en la qual ha assegurat que existeixen posicions “molt contraposades” sobre si la seva líder ha de mantenir el càrrec de presidenta del Parlament.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari