Quina fotografia qüestiona la neutralitat de la redactora de l’informe Pegasus del Parlament europeu?

La que la retrata parlant amb Carles Puigdemont, Diana Riba i Jordi Solé, el 28 de març, en un descans de la reunió del comitè que investiga a l’Eurocambra l’ús del programari Pegasus a diversos països europeus del qual ella n’és redactora de l’informe final. De fet, a la fotografia, que ha circulat profusament per les xarxes socials i pels despatxos dels diputats del comitè Pegasus, es veu a Sophie in’ t Veld escoltant amb atenció les indicacions que fa l’ex-president de la Generalitat al grupet reunit entre els seients de la sala.

Sophie in’ t Veld porta 19 anys al Parlament europeu en representació del partit liberal Democràtes 66. El 8 de novembre passat va fer un informe de situació dels treballs del comitè Pegasus que va provocar moltes crítiques pel seu partidisme en l’apartat dedicat a Espanya. El seu informe prestava molt poc interès a l’espionatge denunciat dels telèfons del president del govern, Pedro Sánchez, i tres dels seus ministres i dedicava la major part de les 12 planes d’aquest apartat a sustentar les tesis dels independentistes recollides al CatalanGate difós pel col·lectiu canadenc Citizen Lab.

L’informe que va presentar In’ t Veld estava basat quasi exclusivament en referències al CatalanGate de Citizen Lab i al mitjà digital independentista El Nacional. Recollia 49 cites de Citizen Lab i 19 d’El Nacional. I les úniques opinions de representants polítics que reproduïa eren les de Diana Riba, Jordi Solé i Toni Comín. Tots tres van intervenir al comitè Pegasus com a suposades víctimes de l’espionatge amb aquest programa. Dies després, Citizen Lab  va eliminar Toni Comín de la seva llista de víctimes adduint que l’havia inclòs per error.

És de suposar que l’eurodiputada holandesa eliminarà l’esment a Comín en el seu informe final. L’ha de presentar a finals d’abril i ha rebut més de mil esmenes. A part de les instruccions de Puigdemont, clar.

(Visited 205 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari