El Govern d’Aragonès reivindica la memòria històrica des de Flix en el 75è aniversari de la declaració dels drets humans

La consellera Tània Verge reclama incloure la visió de gènere en els debats sobre drets universals

El Govern de Pere Aragonès ha reivindicat la memòria històrica des de Flix en el 75è aniversari de la declaració dels drets humans. El primer acte del programa de commemoració de l’efemèride s’ha fet avui, dissabte 1 d’abril, amb la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, que han defensat incloure una visió de gènere en els debats sobre els drets universals i apostar per la memòria col·lectiva.

Verge i Ubasart han reivindicat la recuperació de la memòria històrica com a dret humà “fonamental” per avançar en la reparació de les violències estructurals, durant la jornada ‘Dret a la Memòria’. Durant el seminari, la consellera d’Igualtat i Feminismes ha explicat que actes com aquest serveixen per reivindicar la “vigència” dels Drets Humans, i posar-los “a primera línia de l’agenda política”.

La consellera ha recordat que els Drets Humans són “l’eix vertebrador” de la tasca de Govern per garantir a tota la ciutadania vides lliures de discriminacions i de violències. “Sense drets humans i sense igualtat no hi ha democràcia possible”, ha remarcat Verge, que ha afegit que les institucions tenen l'”obligació” d’establir mesures per promoure i garantir el compliment d’aquests drets i igualtats.

Ubasart ha afegit que memòria democràtica i drets humans són dos conceptes “que es reforcen mútuament”. “Fem memòria per contribuir a fer efectius els drets humans pels objectius de veritat, justícia, reparació i garanties de no-repetició”, ha asseverat.

(Visited 32 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari