Persones sense sostre reclamen a l’Ajuntament de Girona un lloc on dormir

El consistori ha tancat les instal·lacions habilitades durant els mesos més freds

Concentració de persones sense sostre davant l'Ajuntament de Girona

Un centenar de persones sense sostre s’han concentrat davant l’Ajuntament de Girona aquest divendres per reclamar un lloc on dormir, després que el consistori tanqués les instal·lacions que havia habilitat al Barri Vell per allotjar-los durant els mesos més freds de l’any.

Aquest espai alternatiu al centre d’acollida de la Sopa, habilitat a l’antiga UNED i dotat amb 60 places -54 per a homes i 6 per a dones-, deixa d’estar disponible a partir d’aquest divendres i els sense sostre volen disposar d’un durant tot l’any.

La portaveu del col·lectiu, Marta Pagès, ha lamentat que les administracions els deixin “al carrer, com gossos” i ha indicat que hi ha diversos espais que, com l’antiga UNED, podrien oferir un “habitatge digne”.

Davant de les peticions, l’Ajuntament de Girona s’ha reunit amb els afectats i els ha traslladat que el consistori ha engegat un procés per obrir un centre. Es tracta d’un lloc on preveuen oferir “una cobertura de mínims”, segons ha detallat a l’ACN la regidora de Drets Socials de Girona, Núria Pi: un llit, menjar, dret a dutxa i una consigna on deixar les coses sense “necessitat de tenir un pla de treball”, com demanen a la Sopa.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari