La UGT culpa els beneficis empresarials de l’escalada de preus

Pepe Álvarez lamentat "l'abús per part de les empreses amb relació als preus" que "està fent que la inflació es dispari"

Camil Ros i Pepe Álvarez

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha carregat contra les empreses per pressionar perquè la fiscalitat baixi i alhora no repartir la riquesa mantenint els seus guanys en un moment d’inflació disparada. “Els beneficis de les empreses són els responsables de la situació de l’IPC al nostre país”, ha afirmat en una atenció als mitjans coincidint amb l’acte del 30è aniversari de l’Institut per al desenvolupament de la formació i l’ocupació del sindicat. “Hi ha un abús per part de les empreses”, ha afegit. D’altra banda, Álvarez ha reclamat abordar l’atur de llarga durada i ha admès que amb la reforma laboral hi ha “tendència a estar més temps” desocupat perquè hi ha menys rotació.

El dirigent sindical ha assegurat que la fiscalitat a España és una de les més baixes de la Unió Europea i ha lamentat la pressió que estan fent les empreses per intentar que baixi més i que els serveis antifrau no funcionin de forma eficaç. Álvarez ha fet referència a les declaracions del president de la immobiliària Merlin Properties, Ismael Clemente, que insto que “algú” s’hauria de plantejar no només anar per vots sinó “subjectar els tres milions de persones”, en referència a les empreses, que “paguen tot el sistema”. “Les empreses no són persones, la feina de les empreses és conjunt del país. Aquest senyor és lliure d’anar-se’n o no venir”, ha subratllat.

Álvarez ha reclamat que la riquesa s’ha de repartir i ha lamentat “l’abús per part de les empreses amb relació als preus”, que “està fent que la inflació es dispari”. Precisament, el líder sindical ha fet aquestes declaracions l’endemà de la publicació de l’IPC avançat del març al 3,3% a España per la comparació amb l’any anterior, quan va esclatar la guerra d’Ucraïna.

El dia abans que es compleixi un any de l’entrada en vigor de tots els preceptes de la reforma laboral, el secretari general da la UGT ha reclamat “més esforços” per reduir l’atur de llarga durada i admet que amb els canvis normatius ara hi ha menys rotació. “La gent que està aturada té tendència a estar-ho més temps. És un dels problemes que hem d’abordar. Hi haurem de posar tots els esforços perquè rebin orientació i puguin entrar al món del treball”, ha dit.

En aquest sentit, el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha afirmat que Institut per al desenvolupament de la formació i l’ocupació del sindicat ha ajudat a formar-se a 20.000 persones. “Si no les forméssim nosaltres, les empreses no ho farien”, ha lamentat Ros, que ha fet una crida a impulsar la formació dels treballadors.

De la mateixa manera, Álvarez ha insistit que “l’orientació per la formació és clau”, perquè, a parer, seu l’Estat “no es pot conformar a tenir un mercat de treball que deixi fora el 13% de la població”.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari