La presidenta de la comissió de garanties de Junts, partidària que Borràs dimiteixi

Magda Oranich diu que, en el seu lloc, dimitiria com a presidenta del Parlament "per dignitat"

Magda Oranich

Magda Oranich, la presidenta de la comissió de garanties de Junts, s’ha mostrat partidària que la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, renunciï al càrrec després d’haver estat condemnada a quatre anys i mig de presó com a culpable de prevaricació i falsedat documental per la fragmentació de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Es tracta de la primera figura de Junts que es mostra favorable públicament al fet que Borràs, que també és presidenta del partit, plegui com a màxima autoritat de la cambra catalana.

En concret, en declaracions al programa Cafè d’Idees (RTVE), Oranich ha manifestat que, si fos ella, “dimitiria del Parlament per dignitat“, i ha afegit que no es tracta de “delictes polítics”, sinó de “delictes comuns”. De fet, la presidenta de la comissió de garanties de Junts ha considerat que Borràs hauria d’haver deixat la presidència del Parlament quan se li va obrir judici oral, en comptes de mantenir-se el càrrec sense poder exercir-lo, arran de la suspensió decidida per la cambra.

No obstant això, Oranich ha assenyalat que “possible” que el fet de ser qui és políticament hagi jugat en contra de la presidenta de Junts. Oranich, això sí, s’ha alineat amb el parer de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, propera a ERC, que va dir que Borràs havia de pensar en la institució i no en la seva situació personal.

A més, davant l’horitzó d’una eventual sentència ferma condemnatòria, també ha expressat la necessitat de prendre decisions que deixin clar que a la política catalana no s’admeten “determinades corrupcions”.

(Visited 107 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari