Turull veu acreditat el ‘lawfare’ a Borràs i esquiva el debat sobre la presidència del Parlament

El secretari general de la formació intentarà que la condemna no "alteri la vida política" del partit

Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya
Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya.

Junts esquiva el debat sobre el futur de la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, i batallarà la seva retirada de l’escó. En una roda de premsa aquest dijous a la tarda, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat que centrarà “tots els esforços” a evitar que la condemna a Borràs per prevaricació i falsedat documental “alteri la vida política del partit” i a buscar “tots els mecanismes jurídics perquè la Junta Electoral Central (JEC) no interfereixi en la vida política del Parlament”.

“Ens resistim a què arribi aquest moment”, ha dit sobre una eventual suspensió definitiva de Borràs com a presidenta de la cambra. Turull considera que és un “cas de lawfare de manual” i s’ha negat a comentar la sentència.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat aquest dijous al migdia la presidenta del Parlament suspesa a 4 anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació pel fraccionament de 18 contractes a favor d’un conegut seu quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) del 2013 al 2017. Això no obstant, la sentència, que té un vot particular, demana al govern espanyol que indulti parcialment Borràs per rebaixar la pena a 2 anys de presó i que no hagi d’ingressar en un centre penitenciari.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Turull veu acreditat el ‘lawfare’ a Borràs i esquiva el debat sobre la presidència del Parlament”

Feu un comentari