El Congrés aprova la reforma de les pensions amb el ‘sí’ d’ERC

Escrivá diu que és un "canvi absolut de paradigma" que des del "rigor" garanteix la sostenibilitat

José Luis Escrivá

El Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma del sistema de pensions que el govern espanyol ha pactat amb els sindicats i amb la Comissió Europea. La proposta implica que es permeti triar entre dues opcions per al període de còmput. Els últims 29 anys de carrera descartant els dos pitjors o els últims 25, que és l’esquema actual.

També estableix una quota de solidaritat per a rendes altes, millora la compensació de llacunes de cotització de les dones i les pensions mínimes.

A banda del ‘sí’ de PSOE i Unides Podem, la reforma ha obtingut el suport d’ERC, PNB, PDECAT i Més País. El PP, Cs i CUP s’han oposat. Vox, Junts i EH Bildu s’han abstingut. La iniciativa s’ha aprovat amb 179 vots a favor, 104 en contra i 61 abstencions.

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha defensat que és una reforma “molt rigorosa tècnicament” que “constitueix una referència” a la Unió Europea amb un “enfocament equilibrat” a l’hora d’afrontar el “repte de sostenibilitat” amb la generació del ‘baby boom’. “Garantim la suficiència de les pensions” amb un sistema “per a la gran majoria social”, ha insistit.

“És un canvi absolut de paradigma, que no introdueix retallades sinó un increment dels ingressos”, ha dit en el debat a la cambra baixa. Escrivá ha defensat que implica un increment dels costos laborals “perfectament assumible”, que passarà de 23,4 euros l’hora a 23,8 en 25 anys, encara per sota de la mitjana de la zona euro, que és de 34.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari