Miriam Nogueras també desautoritza el ‘CatalanGate’ de Citizen Lab

La portaveu de Junts al Congrés diu que la van espiar coincidint amb la presa de possessió de Pedro Sánchez però el col•lectiu canadenc va publicar que no sap quan li van infectar el telèfon mòbil

Miriam Nogueras i l'apunt on apareix com a víctima del 'CatalanGate' de Citizen Lab sense que se sàpiga quan es va infectar el seu telèfon

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Miriam Nogueras, s’ha sumat al grup de persones suposadament espiades amb el programa Pegasus que desautoritzen les conclusions de l’informe que va publicar el 18 d’abril de l’any passat el col·lectiu canadenc Citizen Lab, batejat amb el nom de CatalanGate. En aquest informe, Citizen Lab va incloure Nogueras en un llistat de 65 persones partidàries de la independència de Catalunya els telèfons mòbils de les quals haurien estat infectats amb Pegasus.

Al CatalanGate de Citizen Lab, la portaveu de Junts al Congrés apareix com a víctima però no s’especifica ni com ni quan es va produir l’atac o la infecció del seu telèfon mòbil. L’apartat on es detalla el nombre d’atacs que va rebre el seu telèfon mòbil per permetre la seva infecció està en blanc i en el que assenyala quan es va produir aquest atac s’hi llegeix “incapaç de determinar les dates específiques de la infecció”. Al portal catalangate.cat que va crear l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) quatre mesos abans que Citizen Lab pengés a Internet el seu informe Miriam Nogueras hi consta també com a víctima però tampoc s’esmenta com el seu telèfon mòbil va ser subjecte d’una temptativa d’infecció amb Pegasus. Mentre sí que es detalla en d’altres suposades víctimes les dates de la infecció dels seus mòbils en el cas de Nogueras només s’hi llegeix “portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats”.

En una entrevista al digital Vilaweb, publicada el dimecres 22 de març, Miriam Nogueras va declarar que “sé que quan ens van espiar va ser per la investidura de Pedro Sánchez. Va ser una altra persona infectada que em va dir, parlant amb ell per telèfon, que passaven coses rares. I em va dir si m’havia mirat el telèfon. Ens el revisem periòdicament, i fins aleshores no havia sortit positiu. Però després d’haver parlat amb aquesta persona, sí”. Pedro Sánchez és president del govern espanyol des del 2 de juny del 2018, després de guanyar una moció de censura a l’aleshores president, Mariano Rajoy. Després de les eleccions generals de l’abril del 2019 va sotmetre’s a una sessió d’investidura que va perdre, la qual cosa va forçar la repetició dels comicis. Finalment, el 7 de gener del 2020 va ser investit president. JxCat va votar en contra de la seva investidura.

Els darrers dies estan apareixent diversos casos de persones suposadament víctimes del CatalanGate que donen versions dels atacs als seus telèfons mòbils que no coincideixen amb les dades aportades per Citizen Lab. Els jutges que investiguen les denúncies presentades per presumptes víctimes d’espionatge no accepten com a prova l’informe de Citizen Lab i demanen nous peritatges. Els que han fet Elisenda Paluzie, ex-presidenta de l’ANC, i Diana Riba, eurodiputada d’ERC i vicepresidenta de la comissió del Parlament Europeu que investiga l’ús del programa Pegasus a diferents països de la UE, tampoc coincideixen amb el CatalanGate de Citizen Lab.

Ni Nogueras ni Ribas ni Paluzie han explicat qui ha fet els nous peritatges dels seus mòbils. Nogueras tampoc va voler donar a conèixer qui és “aquesta persona” que li va dir que es tornés a fer una anàlisi forense del seu telèfon mòbil. Potser s’aclarirà aquest divendres a la reunió que farà la comissió Pegasus del Parlament de Catalunya. Hi està anunciada la compareixença d’Elies Campo, activista independentista que va coordinar els treballs de recerca del CatalanGate de Citizen Lab i que fa un any que va ser contractat per aquest equip canadenc. Té tots els números de ser el misteriós intermediari que permet que es detectin noves infeccions telefòniques allà on la seva actual empresa no les va saber trobar. Els grups independentistes de la comissió Pegasus del Parlament, sorprenentment, no van demanar la seva compareixença. El grup del PSC sí que ho va fer i el corró independentista no va trobar arguments creïbles per negar-s’hi.

(Visited 267 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari