Site icon El Triangle

L’Església deixarà de tenir exempcions fiscals però continuarà sense pagar l’IBI

El cardenal Joan Josep Omella (ACN)

El cardenal Joan Josep Omella (ACN)

La Conferència Episcopal Espanyola i el govern espanyol han acordat que l’Església deixi de tenir exempcions fiscals pel que fa a l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i les Contribucions Especials.

L’acord s’efectuarà aquest dimecres amb el bescanvi de notes corresponent entre el govern espanyol i la Nunciatura Apostòlica. La Conferència Episcopal, amb el vistiplau de la Santa Seu, ha comunicat que ha acceptat pagar aquests gravàmens per “equiparar el règim fiscal de l’Església catòlica amb les entitats sense ànim de lucre, conforme al principi de no privilegi i no discriminació”. El govern espanyol derogarà l’ordre ministerial de 5 de juny de 2001, que regulava la inclusió de l’ICIO en l’acord entre l’executiu i la Santa Seu sobre afers econòmics.

Tanmateix, l’església continuarà sense pagar l’impost de béns immobles (IBI), que queda fora de l’acord. Diferents associacions reclamen que s’han de recuperar els béns immatriculats, i afirmen que amb aquest tribut es generarien, només a València, cinc milions d’euros per les arques de l’Estat espanyol.

 

Exit mobile version