Ponsatí, en llibertat després de més de quatre hores detinguda

Haurà de comparèixer al Suprem el 24 d'abril, processada per un delicte de desobediència

Clara Ponsatí, en el moment de la detenció

Clara Ponsatí ja està en llibertat. A les sis de la tarda, els Mossos d’Esquadra han detingut l’exconsellera d’Ensenyament a Barcelona. Després de comparèixer davant del jutge de guàrdia, ha quedat en llibertat a quarts d’onze de la nit.

Ponsatí està citada a declarar al Tribunal Suprem el dilluns 24 d’abril pel processament per desobediència pel referèndum de l’1 d’octubre.

Els advocats de Ponsatí havien presentat un habees corpus davant el jutge instructor del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, perquè determinés en un termini màxim de 24 hores la legalitat de la seva detenció i que hauria suposat el trasllat a Madrid. Però el jutge de guàrdia ha denegat la petició.

Llarena ha deixat sense efecte l’ordre de detenció així com la rebel·lia acordades en el seu dia. També ha establert que cal que l’exconsellera designi domicili i telèfon on pugui ser localitzada i que comparegui davant de l’òrgan judicial quan sigui cridada, advertint que si ho incompleix es pot modificar la seva situació personal i pot ser detinguda.

Els Mossos han detingut l’exconsellera en ple carrer després de comparèixer davant dels mitjans al seu retorn a Catalunya i l’han portat directament a la Ciutat de la Justícia. Llarena ha notificat la seva decisió a les parts i al jutjat de guàrdia de Barcelona.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari